Veckans låt!


"Coming Down Cold" - Ebbot och Mattias (Bilder ur "Upp till kamp")

Missade du "Upp till kamp" på SVT? Ett drama i fyra delar utspelat i Göterborg mellan åren 1965 och 1976. Väldigt mycket peace+riot inspiration! Finns att köpa härcdon.com.

Peace+Riot [3]

peace11peace10peace9peace8
Smink: Thea Åslund. Foto och styling: Elin Häggberg. Modeller: Agnes Hammarlund och Philip Stjernberg.

Faktarutan - Rockers

image151

Rockers - Även denna subkultur har sitt ursprung i 50- 60-talets England. The Rockers var medelklass ungdomar som klädde sig i skinnjackor, jeans och körde motorcykel. De hängde på caféer och hade race på Londons gator. De lyssnade på Rock n' Roll som Chuck Berry och Elvis Presley. När den hårdare rocken kom på 60- 70-talet och hippiekulturen nådde England så blev de ursprungliga rockers mer kända som greasers. Det är the rockers som är ursprunget till vår tid MC gäng. Källa: bl a Wikipedia

Faktarutan - Mods

image150

Mods - Ordet mods härstammar från 50-talets modernism och har sina rötter i jazzmusiken. Mods-stilen baseras på engelskt collegemode (det som idag skulle kunna kallas preppy). Kostym, smala slipsar, parkas, slipover, skjorta osv. Under sent 50- och början på 60-tal träffades modsen på klubbar i Soho, London och dansade till soul och rythm n' blues. Precis som 80- och 90-talets rejvare så tog en del knark för att orka köra "all nighters". 1964 började stora bråk mellan mods och rockers utbryta på flera platser i England och där någonstans blev gränsen mellan mods och modsliknande trubblemakers tunnare och tunnare.
Ur mods-kulturen utvecklades en sorts engelsk hippie "hard mods" som senare blev de engelska skinheadsen! Källa: Wikipedia

Faktarutan - Hippies

Lite info om Peace+Riot-tidens olika subkulturer och folkgrupper.

hippies2hippies1
Hippies - Uppstod på 1960-talet och är främst kända för att kämpa för fred och kärlek. Klädstilen var indiskt inspirerad. Bestod tillmesta dels av halsband, vida kläder, pannband, sandaler och fri hårväxt! Hippierörelsen föddes i Berkeley Peoples Park i San Fransisco runt 1966 och gjorde uppror mot krig, kommercialism m.m. De inspirerades av indisk religion och förespråkade ett enkelt leverne med kärlek, pacifism och gemenskap! De är även kända för sin liberala drogsyn.
Hippierörelsen nådde sitt kulmen under "Summer of Love" i San Fransisco 1967 och mer eller mindre dog ut efter Woodstockfestivalen 1969. Källa: Wikipedia


Smakprov

smakprov
Smink: Thea Åslund. Foto och Styling: Elin Häggberg. Modeller: Agnes Hammarlund och Philip Stjernberg!


Detta är ett litet smakprov på den sista bildserien i Peace+Riot temat som jag håller lite på! :) Kommer upp till slutet av veckan, för jag hinner inte publicera ett nytt tema redan till på måndag pga lovet! Håll till godo! //E

Onsdagsinspiration


Help - Beatles

Beatles var det värsta av det värsta på 60-talet. De hade ju låångt hår! Livsfarligt! Den tidens dödsmetallare kanske? Galet snygga är de iallafall!


Woodstock - Joni Mitchell (1970 Isle of Wight)

Man bara måste ju älska hennes långa 70-hår, senapsgula klänning, fantastiska röst, galna skäggiga fans som citerar hennes texter och helt otroligt stora publik!


Woodstock (Joni Mitchell cover) - Bilder från Woodstock 1969

Woodstockfestivalen! Helt galet mycket folk och helt galet bra musik. Det var helt ofattbart på alla vis och jag kan inte mer än önska att jag kunde fått delta! Mer Peace and Riot än så kan det knappast bli?


Ps! Blogg.se har segat hela dagen och förhindrat alla mina försök att uppdatera! Och ni som läste detta inlägg version 1.0 när det stod lite annorlunda och var i en annan ordning (och publicerat 2 ggr), grattis ni har upplevt något historiskt! Råkade radera de inläggen så det här är version 2.0! Tur att blogg.se byter plattform snart! Ds!

Veckans musiktips!

Gillar du Sigur Rós? Då kanske du också skulle gilla veckans musiktips: Amiina! De är Sigur Rós gamla stråkkvartett som nu gjort ett eget band. Deras musik är ibland nästan lite fånigt lik Sigurs. Man skulle väl kunna se det som lite Sigur Rós musik UTAN de distade gitarrerna.

amiina1
http://www.myspace.com/amiina

amiina2


Hilli (At The Top Of The World)
i sammarbete med Lee Hazlewood och Wyndham Wallace
Video av: Nick Abrahams

amiina3

Peace+Riot [2]

peace3peace2peace1
Foto: Elin Häggberg. Styling och smink: Elin Häggberg och Thea Åslund. Modeller: Agnes Hammarlund, Philip Stjernberg och Thea Åslund.

Peace+Riot [1]

peace7peace6
peace4
Foto: Elin Häggberg. Smink och styling: Elin Häggebrerg och Thea Åslund. Modeller: Agnes Hammarlund och Philip Stjernberg.

Veckans tema!

peaceandriot

Veckans tema handlar om tiden då ungdomen gjorde uppror och demonstrerade! Låt dig inspirireras av 60- och 70-talets hippies, mods, rockers och andra coola typer! I tiden vi lever i nu så kan man även inspireras av deras sätt att göra uppror och deras fredstänk!

Veckans intervju!

signekollage


Ja, några gissade rätt! Det är snygga Signe som jobbar på AA i Sthlm och har den coola bloggen iMilk som blivit intervjuad den här veckan!

Vad blir du inspirerad av?

Jag blir inspirerad av allt möjligt som finns i mina omgivningar, och självklart även det man kan hitta så långt från mina hemtrakter som möjligt.


Vilken musik lyssnade du på på mellanstadiet?

hiphop, r'nb och pop. Jag kan lyssna på samma låtar nu och tycka om det, sådant är roligt!


Vilket var ditt favoritplagg på högstadiet?

Tidigt högstadium bar jag helst mina vita savannbyxor eller ett par baggy jeans från gulan. Jag kan fortfarande så här i efterhand tycka att jag var en sjukt snygg blandning av hiphop och kicker. Sent högstadium var svarta tights tillsammans med converse definitivt favoriterna.


Vilket är ditt bästa vintagefynd?

Räknas ett par Raybans Clubmasters som min låtsaspappa hittade åt mig second hand? Jag bar dom i ur och skur förra sommaren, de är underbara.


Finns det något du skulle vilja ha på dig men aldrig vågat?

Jag har alltid velat ha skyhöga klackar men känner mig alltid alldeles för lång. Jag har köpt ett otal skor med hög klack som ligger kvar i kartonger under min säng. det är tråkigt.


Vilken låt är din favorit just i detta nu?

I skrivandes stund får det bli Gömma mig (Mange Schmidt). Jag är inte överdrivet förtjust i hans rap så skulle jag hitta den instrumentala versionen av den här låten skulle jag bli överlycklig. Jag har även lyssnat väldigt mycket på Trubbel av Monica Zetterlund de senaste dagarna.


Vilken skiva skulle du lyssna på om du bara fick lyssna på en för resten av det liv?

Dead Prez - Lets get free, fungerar alltid.


Vilken är din bästa konsertupplevelse och vilken liveakt drömmer du om?

Förutom Spice girls som förmodligen var den "största" upplevelsen för mig som barn. Förmodligen AIR på Hultsfred 04. Jag var nyförälskad och låg och hånglade på en bänk med min J.  AIR's toner tillsammans med rosa bubbel och fjärilar i hela kroppen synkade i en perfekt harmoni. Jag har faktiskt ingen speciell som liveakt jag drömmer om att se, tyvärr.


Vilket är ditt drömyrke?

Jag byter drömyrke varje dag. Den senaste veckan har jag känt mig sugen på PR branschen. Jag vill hålla på med allt möjligt egentligen. Konstnär, journalist, dagmamma, stylist, klubbkid, musiker, fotograf - you name it - I'll do it.Dead Prez - We Need a Revolution


AIR - Once Upon a Time


Mange Schmidt feat. Ken - Gömma Mig

En liten hint...

Imorgon kommer en intervju här på bloggen med en grymt snygg bloggerska. Hon jobbar på en cool affär i sthlm och hennes blogg får mig att tänka på färgen.. vit.  Någon som kan gissa vem det är?

Kom in och kika imorgon!

//Elin

Veckans låt!


What are you waiting for? - Gwen Stefani

Mycket coola och freaky kläder i den videon, ja..

FoF-intervju hos Silke

Jag har blivit intervjuad! Läs intervjun här..!

Nu är det påsk och då ska jag som alla andra äta godis och ägg och umgås med min familj. Men det kommer säkerligen någon liten uppdatering även under påskhelgen!
Eftersom jag inte kommer vara runt mina snygga vänner och sådär så får ni, mina kära läsare, gärna skicka in era heta påskutstyrslar till mig: freakoutfalun@live.se är adressen!

GLAD PÅSK!

//Elin
Freak Out Falun
utmaning

Onsdagsinspiration

faceh1faceh
bilder från Facehunter

Veckans musiktips!

NICK DRAKE
Är förnärvarande inne i en djup och svår Nick Drake period och kan därför inte låta bli att dela med mig av denna fantastiska man till folkets massor. Född -48 dog -74. Gör otroligt mysiga och sköna låtar! Han har blivit mer känd nu än under sin livstid.

nick3

nick2
http://www.brytermusic.com


"Pink Moon"


"One of These Things First"

nick1

Sofia

lördag6

Pastakvinnan

lördag5

Stora Detaljer [2]

det2det1
Foto och styling: Elin Häggberg. Modeller: Carl Lehto och Ella Källman.

Stora Detaljer [1]

det6det5det4det3
Foto och styling: Elin Häggberg. Modeller: Carl Lehto och Ella Källman!

Veckans tema!

detaljer
Denna veckas tema handlar om att våga överdriva! Allt behöver inte vara så allvarligt och stramt.
FREAK OUT!
Helt enkelt..

Räkan

lördag4

Andras

lördag2

Evelina&Isabella

lördag1

Emma

lördag3

Elle

Elle
http://ellesapelle.blogg.se/

Lördagsinspiration[2]

fortsättning på... Hur pimpar jag min jeans+t-shirt?

4.
shirt4
pimpa med vita jeans och en avslappnad pose

5.
shirt2
pimpa med vita jeans och vita t-shirt med färgaccenter!

6.
shirt1
tillsist, pimpa med kavaj och ett leende!!

Lördagsinspiration!

Det är helg och jag har svårt att komma på vad jag ska publicera! Några förslag?
Anyway så kommer här ett litet inlägg som jag valt att döpa

Hur pimpar jag min jeans+t-shirt?
Bilder från: The Sartorialist.com och stiliberlin.blogspot.com

1.
.shirt7
Ett par jeans och en t-shirt kan pimpas med en rödrutig tygpåse!

2.
shirt3
Pimpa med en sjaaal.

3.
shirt5
Pimpa med en skateboard!

fortsättning följer...

Veckans film!

napoleon2

Känns nästan självklart att Napoleon Dynamite får symbolisera Jeans+T-shirt! Så snygga t's som han har i den här filmen! Det är ju lite kul dessutom att han har bäst stil i hela stan (helt rätt i dagens "mode" med pilotbrillor och vintage t-shirts) men anses vara den största tönten. :)
En av de roligaste filmerna jag vet! Helt brun-beige, deprimerande och alldeles alldeles underbar!

napoleon1
HUR SNYGG ÄR INTE VOTE FOR PEDRO TRÖJAN?!

Jeans+T-shirt

jeansq
jeans22
Modeller: Hannah Skog och Eric Nilsson. Foto: Liz Almqvist. Resten: Elin Häggberg.

Kajsa

kajsa

Veckans låt!

Är, såklart, en låt med Plain White T's! Mest för bandnamnet skull !!


Carl

Carl

Matilda

matildared
http://silke.tjejsajten.se/

Veckans musiktips!

OLLE NYMAN!

Jag läste om denne eminenta man i tidningen och kände att det lät som en hyvens man! Och det är det också! Banjos a la Sufjan Stevens, en otroligt skön röst, sköna gitarriff och mysjazziga rytmer.

ollenyman
http://myspace.com/ollenyman


Jeans+T-shirt [2]

jeans5
jeans7jeans6
Foto: Liz Almqvist. Modeller: Hannah Skog och Eric Nilsson. Resten: Elin Häggberg.

Jeans+T-shirt [1]

jeans2
jeans4jeans3
Foto: Liz Almqvist. Modeller: Hannah Skog och Eric Nilsson. Resten: Elin Häggberg.

Veckans tema!

jeans1

Denna veckas tema är en hyllning till alla dem som helt och hållet sportar stilen jeans och t-shirt. Stilen som blivit "o-stilen". De som inte själva anser att de har någon stil säger ofta "jag har väl jeans och t-shirt".
Det är fett riot, grymt coolt och kanske världens hållbaraste stil! Denna veckas tema är till er, jeans och t-shirtare där ute!

Ännu ett slut..

accee
accent

modeller: Petter Häggberg och Hannah Skog
Ännu en vecka är slut och även temat accenter! Imorgon kommer ett nytt tema, så jag hoppas ni tittar in då. Uppdateringen denna vecka har varit lite dålig, men ibland har man helt enkelt svårt att hinna med!! Men förbättring utlovas! :)

Fortsätt skicka in bilder till "utmaningen"!! Jättekul att se! //E

Malin

malin

Veckans intervju!

clara
http://underbaraclara.webblogg.se


Vad blir du inspirerad av?
Av människor som kör sitt eget race. Både kläd - och personlighetsmässigt!

Vilken låt lyssnar du på för att peppa inför en trevlig utekväll?
Destinys Child!


Vilken stil hade du på högstadiet?
Jag hade en väldigt hemskt stil som bestod av ljusa utsvängda jeans och tighta trikåtoppar som gav svettringar under armarna. Men då tyckte vi att den stilen var het! I sjuan var jag väldigt alternativ däremot. Hade rosa hår och gröna platåskor och färg färg färg överallt. Det var rätt gulligt. Som en färgglad emo.

Vilket klädesplagg är det mest flexibla i din garderob?
Jag tycker om alla mina klänningar. Inte för att de är så flexibla utan för att de är så beständiga och okomplicerade. Man tar en klänning och så är man redo att gå!

Vad är ditt bästa vintagefynd?
Jag har gjort oherrans många men min svarta volangbakelse gillar jag skarpt. Samt den här och den här och den här klänningen.
 
Vilken frisyr genom hela ditt liv är du mest nöjd med?
Den här frisyren! Jag har ett runt ansikte med väldigt mjuka linjer, så en skarp page passar mig perfekt!

Vilken skiva skulle du lyssna på om du bara fick lyssna på en för resten av livet?
Jewel "This Way" 

Vilken är din bästa konsertupplevelse och vilken liveakt drömmer du om?
Jag är inte mycket för konserter. Helst uppträder jag ju själv, men måste jag lyssna på någon annan gör jag det helst i min ipod. Fast Jewel vore fantastiskt att få höra. Men hon kommer ju aldrig till Sverige.

Vem skulle du vilja styla om och till vilken stil?
Politiker har så  tråkig stil. Maud är ju het men karlarna ser ut som Hej kom och hjälp mig. Jag tycker att de kunde inspireras mer av Peter Siepen. Han är så flott och fantasifull! Sedan skulle jag vilja hjälpa Linda Bengtzing på traven. Det känns som hon fastat i det fruktade Vero Moda-träsket.

Alma

Alma
http://www.whatalmawears.blogspot.com

Amanda

amanda
www.fashionz.tjejsajten.se 

Anna

anna

http://fashionandphoto.blogg.se

Veckans låt! EXTRA


Fidelity - Regina Spektor

Kom just på att den här videon passar perfekt in i veckans tema! Att Regina Spektor är grym och en av mina absoluta favoriter är ju bara en bonus!

Länkat FoF?

ADRESS


Har du länkat FREAK OUT FALUN från din blogg eller liknande? Säg till mig då så ska jag lägga till din blogg på min länklista! :D

Har du inte länkat FoF? Då kan du ju t ex lägga in bilden här ovan om du vill göra det ! :) Så blir vi fler freaky people som kan göra denna sida ännu grymmare!

TACK! :D

Utmaning!

utmaning


Detta är en utmaning till DIG som läser den här bloggen! Jag är helt säker på att just du har en grymt cool stil och nu tänkte jag utmana dig att skicka in en bild på dig och din stil!!! Gärna en som passar in i veckans tema, eller något av föregående tema.. eller en som inte gör det!

Vill du inte skicka en bild på dig kan du ju ta kort på din grymt snygga kompis och skicka in den!

Maila bilden till freakoutfalun@live.se, gärna i så hög upplösning som möjligt!

petter1
Modell: Petter Häggberg

Tove

tove1

Veckans låt!


Cheek to cheek - Sahara Hotnights


Kanske inte världens bästa låt, men videon går helt i stil med veckans tema! :)

Veckans musiktips!

Veckans musiktips är en av mina absoluta favoriter, det amerikanska musikgeniet Sufjan Stevens!

sufjan1
http://myspace.com/sufjanstevensrevolutionVideon till låten: For the windows in paradise and the fatherless in Ypsilanti


Accenter [2]

acc6acc1
Foto och styling: Elin Häggberg. Modeller: Hannah Skog och Petter Häggberg.

Accenter [1]

acc4acc3
acc5acc2
Foto och styling: Elin Häggberg. Modeller: Hannah Skog och Petter Häggberg.

Veckans tema!

accenter

the end [2]

urbaba

The end

romnce


Vi har kommit till slutet på även detta tema, imorgon kommer ett nytt !! Om ni har någon härlig konstruktiv kritik om t ex vad ni gillar bäst och vad ni vill se mer av, så skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail till freakoutfalun@live.se! //Elin

Veckans film!

Paris, Je t'aime

paris9
paris4


En samling kortfilmer som utspelar sig i Paris och som handlar om kärlek (urban romance, fattar ni paralellen?). Jag personligen tycker att denna film är helt underbar. Så ska ni se någon film i helgen, se den!! :)RSS 2.0